6a i premiären!!

Nu är säsongen igång på riktigt! Silva Leauge som är svensk orienteringens egna liga, det nya elitserien, drog igång ihelgen. Den var fullspäckad med löpare i världsklass både från Sverige och andra länder. Väldigt inspirerande! Silva Leauge består i år av 7 tävlingar, där sista är en jaktstart där först i mål vinner hela totalen. Helgens tävlingar var på hemmaplan, bara 10min med bilen från min lägenhet i tuffa och utmanade Jonsered. Långdistans på lördagen och en medeldistans dagen efter. Jag var väldigt peppad inför helgens tävlingar.

Dag 1 – långdistans
På lördagen kunde jag värma upp med ett leende på läpparna. Jag visste att det skulle bli tufft och en heldel svåra kontroller. Jag älskar utmaningar! Och långdistanser. När jag fick kartan såg jag att de 3 första kontrollerna låg på ett tekniskt krävande berg. Enligt plan tog jag det lungt mot första, var noga med sträckplanen och upp med blicken för att översätta kartan till terrängen. Full koll. Så gött när de tre första kontrollerna satt och det var dags för en längre sträcka. På kvällen innan hade jag tittat på sträckor från j-cupen för 5 år sedan. Och killarna hade haft en liknande som vår första långsträcka. Med trygghet visste jag att det egentligen inte spelade jättestor roll om jag gick ut i bostadsområdet, stigen vänster om det förbjudna eller mer rakt på. Det viktiga var genomförandet. Jag var sugen att ta genom bostadsområdet men var inte sugen på att klättra direkt ut från kontrollen varför jag valde ett vägval mer rakt på istället. Jag sprang lite snett halvvägs på sträckan men kunde snabbt refokusera och komma in i flytet igen. Jag fortsatte att orientera väldigt disciplinerat med bra genomförandet av sträckorna och distinkta kontrolltagningar. Det är uppenbarligen svårt att gå perfekt så blev en onödig miss mot slutet på sista långsträckan. Men hela tiden fortsatte jag kämpa och tänka positivt. Ett lopp avgörs först när man är i mål och sätter i målstämplen. Som jag verkligen fick lön för mödan för denna dag då jag tog två placeringar på upploppet! Gött. Man ska alltid spurta! Jag slutade som 6a, nästan precis 4 min efter Annika Billstam som är regerande världsmästare i disciplinen. Och till min stor lycka ledde jag loppet de 3 inledande sträckorna. Det är verkligen något att ta med sig!

GMOK levererar! 1/3 av podiumplatserna till oss 🙂

     
Del 1 och 2 på lördagens långdistans.

Dag 2 – medeldistans
Dagen efter kunde jag följa upp med ett stabilt medeldistanslopp som räckte till en 14e plats 3 min efter vinnaren Tanja Ryabkina. Och idag kom Lina 2a och Viktoria knep platsen efter mig. Heja oss!! Det är tätt i toppen, så gäller verkligen att optimera sin orienteringen. Jag tappar lite extra tid på 3 sträckor, men många går riktigt bra också. Jag är väldigt hungrig på mer, men också riktigt nöjd. Denna helg var ett stort steg framåt för mig jämfört med ifjol. Så nu ska jag faktiskt passa på att suga åt mig allt det goa och njuta!! 😀 Alldelles lagom anspänning ihelgen som jag vill bevara. Nästa helg väntar stafett på hemmaplan, fast på andra sidan Sverige i Stavsjö. Stafett är bästa energikicken! Ska bli superkul att se vad Stavsjöterrängen har att bjuda. Jag har bara suktat efter den på cykel :d

Keep the 🙂 up!

En tanke på “6a i premiären!!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s