Finaldagarna

Tillbaks i Götet igen efter 12 fantastiska dagar uppe i Dalarna och EOC. Jag vetinte om jag kan säga att jag smält veckan än. Den var väldig intensiv och lärorik. Att få debutera i ett seniormästerskap på hemmaplan var bara såååå grymt!! Och det bästa är att om 4 år är det dags igen för ett mästerskap i Sverige. Och då på ännu mer hemmaplan. 2016 går VM i Bohuslän. Gissa vem som ska stå på startlinjen då!

4 löpare från GMOK i svenska truppen, grymt!
Foto Orientering.se

Jag har mycket bra som jag kan ta med mig från finaldagarna. Och mycket som jag kan jobba vidare på. Positivt var att jag var väldigt stabil hela veckan. Jag orienterade som vanligt. Var i väldigt bra balans mentalt. Och mina ben och kropp var väldigt pigga inför varje distans. Vad man gör efter varje lopp är verkligen viktigt inför nästa dags race! Under veckan fick man vara stjärna. Skriva autografer och synas på tv och höras i radio! Jag har fortfarande idolkort kvar, så säg till om du vill ha!

Ögonblicksbild från expertbutik. Foto: Svensk orientering

Ola är poppis! Foto: Svensk orientering

Långfinal:
Lången har varit min favorit iår och för mig var det perfekt att det var den finalen som kom först. Dagen innan var jag ute på TC för att heja på medellöparna, dela ut idolkort, känna in stämningen, bli nervös och taggad och så spana lite kring sista och en eventuell varvning. Det blev en trygghet att ha varit ute på arenan, och dessutom var det otroligt peppande att träffa alla kompisar! Samlingsplatsen för oss löpare var i en skola precis nära arenan, och därifrån blev vi sedan bussade ut till en förstart. Det var ett ganska så bra område att värma upp på. Sprang på en stig bort till ett jättefint vattenfall och över en tågbana som pappa nog hade gillat. Väl vid insläppet till start kände mig lugn och trygg. Och så superförväntansfull!! Med kartan i handen insåg jag att de två första kontrollerna kunde vara luriga. Jag tog det lungt och försökte greppa kurvbilden. Men det gick inget vidare så bytte taktik och körde stenhårt på riktning och blicken upp för att se konturer  bakom kontrollen. Jag ramlade på både kontroll 1 och 2. Det var som jag höll andan till K1, fick den och kunde ta ett nytt andetag innan det var dags att igen hålla andan. Till trean blev det sedan lättare på sträckan, men ingången till kontrollen var fortfarande viktig. Jag kom in i mitt goa flow och jobbade på systematiskt. Tvekade lite ibland och stannade för tidigt, men hela tiden framförhållning, trygghet och glädje. Och trötthet. Det var tufft, och det visste jag att det skulle vara. Jag kämpade på så gott jag kunde. Men tror jag tappade endel mot de andra när orienteringen blev lättare och löpningen mer betydelsefull. En 20e plats blev det slutligen, mindre än 3 min upp till topp 10! Det känns som nåbart, typ imorgon 😉 Lite besviken på banan att det gick i samma område som medelfinalen. Men ändå häftig upplevelse. Den här terrängen är rätt främmande för mig så riktigt gött att göra det så bra tekniskt!! Orientera kan jag iaf, även om jag kan bli snabbare där också! Och tusen tack till all publik. Jag höjdes verkligen av all publik och alla hejarop! Det var så häftigt att varva och springa i mål. Om hela banan var publiklöpning hade jag kanske vunnit?! 😉

Karta långfinalen del 1 och 2.

Sprintfinal:
Jag var nervös innan sprinten. Jag funderade vad jag var nervös för. Det var #1. skogskontrollerna. Och #2. publik på banan. Men samtidigt om jag fick tänka efter så borde skogskontrollerna vara min styrka. Och att hålla mig i min egen bubbla vet jag också att jag är grym på, och till varvning och mål längtade jag.
Jag startade lite väl deffensivt, men jag ville verkligen få första kontrollen denna gång. Det fick jag och kunde höja farten då ängslöpningen var enklare än förväntat. Till varvningen kom jag riktigt trött, men försökte fånga publikens energi och kämpa hela sista halvan. Tröttheten visade sig dock i några dumma misstag på sista varvet. Men känslan att springa i mål på lugnet – OBESKRIVBAR!!! Vilket tryck! Ashäftigt! Jag startade ju nästan först, och det var ju en riktig bra fördel. Dem hade stenkoll på mig både på arenan och i SVT1 🙂 Skoj! Placeringsmässigt blev jag 28a. Det var kanske inte så rolig placering, men ett jättekliv framåt från kvalet! Extra kul att Sverige tog tre medaljer idag, varav ett guld. HURRA!

Foto: J.Strand

Värdens bästa publik! Foto: Svensk orientering

Stafett:
Jag fick äran att springa stafett i Sverige lag två med Lilian och Lena. Och dessutom fick jag första. Det var kanske 2a eller 3e gången jag sprang första i en damkavel. Om jag var nervös? Ja, men mest så välldans förväntansfull. Såg verkligen utmaningen i att springa första, och så det häftiga att återigen få springa i mål på lugnet som var allt annat än lugnt! Idag skulle jag njuta!! Jag startade i sista led, men fick snabbt en bra plats och första kontrollen satt precis där jag ville. Så gött att spika ettan! Sedan hamnade jag lite efter när jag sprang rätt igenom en blöt mosse. Jag fick kämpa. Men iaf så var radiosporten imponerade av min styrka i uppförsbacken till sexan. När jag väl jobbat mig ikapp schweiz, danmark och gänget fick jag egen gaffel inne i grönraster. Jag tappade klungan igen, missade till varvningen. Men spikade näst sista och sista kontrollen. Dryga minuten efter täten. Och så var det bara spurten kvar. Jag ville springa allt vad jag kunde, men samtidigt så ville jag stanna tiden. Upploppet var det bästa! Orienterare kan heja om de vill. Så häftigt! Mina lagkompisar fullföljde sedan stafetten fint. Och första laget leverade en tredjeplats! Och i det laget sprang Linafina 🙂 Det var så välförtjänt! Och tänk vilket meriterat lag vi har på Venla nu! Jag längtar!


Världens bästa landslag!

Och så tusen tack…
Stort tack till hela det svenska landslaget, med alla dess aktiva och fantastiska ledare. Ni är grymma!
Och tack till all publik, alla kompisar på arenan och hemma i soffan/framför datorn, klubben – ny som gammal;  för allt stöd och alla hejarop! Vilken inramning ni gjorde för oss löpare! Nu är jag så hungrig på mera! Smart framåt 🙂

Count me in 2013!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s