Trailrunning, sprint-DM och förkylning

Vaknade igår natt upp med en svullen hals. Tur i oturen befann jag mig ute på landet. Så här har jag intagit viloläge. Och bättre ställe får man nog leta efter. Kan nästan tro att jag hamnat på ett gammalt sanatoriumhem. Önskar bara att jag kunde njuta lite mer aktivt av den svenska sommaren här. Blir fort rastlös av att bara vila, vila, vila. Men det går framåt och jag tror att jag snart ska vara frisk igen. Kommer ha massa spring i bena på Venla!

Premiär *2
Nu till mer roliga nyheter. I tisdags sprang jag mitt första DM här i Göteborg. Först ut av årets DM var sprint. Tävlingen hölls i Landvetter på en ny karta. Blev en varierande sprint om än med rätt så enkel orientering. Men lite misstag blev det ju ändå. Hur svårt kan det vara att springa rätt på en enkel sprintbana? Det roliga med orientering att man alltid kan göra det bättre och att det alltid finns något att sträva efter. Jag är i efterhand ändå rätt nöjd med mitt lopp. Kände mig lite seg i kroppen. När jag joggade ner såg jag en grymt snabb Maria Magnusson. Uppenbarligen måste jag sprungit lika snabbt, till och med lite snabbare. Kom två 18 sekunder efter Lina. Skoj med dubbelseger till klubben. Och skoj med 5 gmok-tjejer topp 6 i D21. Och för den statisk intresserade; 21 medaljer till klubben. Vi är så bra! 🙂
Bild
Resultat: HÄR

Salomon trailtour
Gjorde premiär i trailrunning i lördags. Det är ganska likt orientering. Man springer en snitlsad banan i terrängen. Jag tänkte det kunde vara rolig och nyttig träning nu när det inte var någon OL-tävling denna helg. Och med facit i hand var det väldigt relevant för ett långdistanslopp fysiskt sätt. I inbjudan för loppet kunde man läsa att vi skulle springa över branta backar, vackra berghällar och tunga tuvmossar. Loppet skulle bjuda på en fantastisk natur- och löpupplevelse längs småstigar som slingrar sig fram i terrängen kring Delsjön och Knipeflågsbergen. Getryggen skulle vara banans motsvarighet till Lidingös Abborrebacken. Och denna skulle dessutom passeras flera gånger. Slutligen lockade dem med: Det är du mot naturen.
Jag kunde ju givetvis inte motså den inbjudan. Det var ett riktigt skoj lopp. Enligt dem mer rutinerade traillöparna var denna bana en av de mest tuffa och utmanande i touren. Jag kände mig rikitgt stark från start till mål och sprang med ett stort, stort leende. Tror det var länge sedan jag sprang och var så glad. Vilken känsla det var att springa upp och ner över berg, flyta fram över mossarna, studsa på bergällarna. Underbart! Vid en mosspassage fick jag hejarop som sa att det såg ut som jag flöt fram uppe på! Det var precis så det kändes. Superhjälte för en dag. Den känslan ska jag spara. 61.02 min hade jag på den 12.5 km långa banan. Det blev seger och en fin suuntoklocka i pris. Löpartävlingar har klass på sina priser! Denna tävling ingick i en serie, och den 2a september är det en ny deltävling i Göteborg. Närmare bestämt i Kåsjön. Jag kan varmt rekommendera att anmäla sig till den om man vill ha en rolig utmaning att se fram emot.
Bild
Foto från http://www.salomontrailtourgoteborg.se/

Resultat: HÄR
Hemsida för tävlingen: HÄR

Nu misson  #1: BLI FRISK!!

2 reaktioner till “Trailrunning, sprint-DM och förkylning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s