Student-VM: Världsmästare med en massa nya erfarenheter!

Hemma efter en fantastisk vecka i Spanien med världens finaste solstrålar i Svenska laget. Jag visste när jag åkte ner att jag hade en tuff vecka framför mig med start på alla distanser. Återhämtning och omladdning varje dag skulle bli en kul utmaning. I lördags gick planet ner, och det var verkligen på håret att jag kom ner. Sist i kön står jag och Ols, bara det att planet är överbokat. Först vill dem att vi ska åka en annan dag, bara det att det är fullbokat till Alicante de kommande tre dagarna, så dem försöker locka oss med annan destination. Efter lite trix kommer vi iaf på, och tur var väll det. Söndag och måndag känner jag på medel/stafett-terrängen och det vi tror är långrelevant. Tekniskt får jag det att stämma väldigt bra och den fruktade värmen är inte alls så farlig. Kanske hjälpte det att jag sprang med vinterutrustning hemma dagarna innan…
Måndag kväll var det invigning och svenska laget var så här snygga:

Tisdag-Långdistans:
Äntligen var det dags.
 Först ut var långdistansen. Det var lite svårt att förberedda sig för vad som väntade denna dag. Ingen gammal karta fanns över området så det gick bara att fantisera om vad som väntade. Att det skulle bli tufft var iaf säkert och mycket vägval förväntade jag mig. På den träningen vi kört lönade det sig att springa runt mycket, så jag gissade att det var samma här. Och om det blev som jag tänkt mig? Njaa, inte direkt. När jag vände upp kartan såg det snarare ut som Japan än Spanien. Redan till tvåan blev det en långsträcka med vägval. Jag var tvåa på den sträckan, men tror det hade gått ännu snabbare att sprungit runt höger förbi startpunkten. Banan var väldigt extremt och vid 14e kontrollen låg jag fortfarande på medaljplats, men sedan tog jag fel vägval och sprang i mål som åtta. Placeringsmässigt hade jag siktat lite högre då lången hör till mina favoriter! Långgänget och min karta nedan:

Onsdag – sprint:
Att ta chansen att visa upp sin sport är ju alltid skoj!
Sprinten var med start på kvällen så denna dag kunde jag börja med en morgonjogg tillsammans med Kickan. Perfekt att fylla på med positiv energi under en 12min lång jogg fylld av glädje. Sedan var det en lång väntan fram till start. Denna sprint var riktigt cool. Och återigen extrem! Förstarten var högst uppe i Santa Barba Castle. Det är inte ofta man sitter och väntar på sin starttid i en kungasal 😉 Banan började trixigt med mycket trappor. Väldigt ovan vid denna typ av sprint så det gick rätt sakta både att springa och att läsa kartan, men jag kunde hålla bra fart så fort det blev lite ”normalt” igen. Idag var det inte fysiken som begränsade mig utan tekniken. Idag kom jag 10a, och det är en placering jag är nöjd med. Jag har fortfarande mycket att utveckla i sprint!
Min karta här:

Torsdag-medeldistans:
Ny dag, nya möjligheter!
Jag var uppe med tuppen idag då jag startade i första startgrupp. Jag gillar att starta sent men just idag var det skönt med tidig start; lite svalare ute, lite lugnare vid start och det skulle ändå inte bli några spår i skogen. I och med att det var lite svalare hade jag en plan att tjäna in lite tid genom att hoppa vätskan. Man är själv tvungen att få fram en flaska och öppna den, tar sin lilla tid och på en medeldistans är all tid viktigt 😉 Planen idag stavades ÄCKLIG DISCIPLIN. Jag ville för varje sträcka ha en noga sträckplan med säker attackpunkt, och så hela tiden noga med riktning. Tror aldrig förr jag gått så noga kompass som här. Jag höll mig verkligen till min plan från start till mål. Visst lockade det ibland att gena lite, men var noga att få tydliga ingångar. En liten miss till trean men annars riktigt bra. Och resultatet 2a!!!! GRYMT! Hade 2 min upp till vinnande Lilian, gissar att hon gick lite mer rakt på, men safe var ett vinnande koncept idag!

Fredag – stafett
Att få göra något tillsamman, det är oslagbart
. Jag älskar stafetter. Idag var det premiär i ett förstalag för Sverige. Och för mig väntande en utmaning som jag själv önskat; första sträckan. Jag kan lätt räkna mina första sträckor på en hand, men när vi skickade in önskeordningen på sträckor var jag visst sugen på att utmana mig själv. Nervös vid start, men galet trygg att jag var den på startlinjen som behärskade denna terräng bäst. Började väldigt bra och jag fick mina gafflingar och fysiskt gick det i en bra fart. Jag vågade vara offensiv. På väg till femman ramlade de flesta tjejer ner i ett taggsnår och jag tappade mitt fokus. Sprang till fel gaffel tre gånger, men kunde ändå varva som fyra. Sista slingan bet jag ihop, behöll orienteringsfokuset och sprang på så gott jag kunde. Jag plockade hela tiden på Swiss 1 och 2, och kunde skicka ut Anna som nr3, bara ett fåtal sekunder efter swiss. Så gött! Resultatmässigt gjorde jag ett bra stafettlopp, men tekniskt hade jag velat varit bättre. Jag var inet alls lika konsekvent och noga med plan och riktning idag. Jag lärde mig också att tålamod är bra att ha på en första sträcka. Det går inte att springa ifrån de andra lagen på en gång. Men mot slutet indeed, 4e lag var 1 min efter! Anna Bachman och Lilian Forsgren levererade kanonlopp och det blev storkross för Sverige1 🙂 Så underbart sköj att springa i mål med flaggan i topp tillsammans med två härliga brudar!

Vilket avslut på en fantastisk vecka med resultatraden: 8,10, 2, 1 . Detta vill jag göra igen!!


Grabbsen kom 2a, och så vi brudar världmästare!

På kvällen var det bankett med mycket dansa – pausa. Min flygbuss gick halv fem och tacksamt nog fick jag hjälp att hålla mig vaken tills dess. Och nu befinner jag mig i lilla Sverige igen. Med två medaljer vunna, men framförallt med massor nya erfarnheter i baggaget. Och med massa ny energi och motivation. Resan fortsätter mot nya mål och utmaningar!! Hang on, and keep the 🙂 up!!

4 reaktioner till “Student-VM: Världsmästare med en massa nya erfarenheter!”

  1. Grattis till de fina resultaten.
    Det känns bra att jag har hängt dig på en första sträcka om de är så ovanliga som du säger :p

  2. Tack! haha ja, nu har jag sprungit lika många första sträckor i dam-stafett som herr, tre-tre! 😉 snart kanske de inte är så ovanliga längre… Men var stolt, för inte alla som hänger med :p

  3. Hej Anna! Tycker inte vi hann prata nog idag på sjätte och tycker vi ska fortsätta 🙂 hör av dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s