O-ringen

Då var en av sommarens höjdpunkter och en tradition i klass med midsommar slut för denna gång. Och vilken toppen vecka det var i år. Bästa lägenhetskompisarna, roliga etapper och så strålande väder måndag till fredag. Etapperna bjöd på variation tekniskt, men hela tiden med fysisk tyngdpunkt. Jag tror etapp 1 var min bästa, medeldistans i Simlångsdalen. Det var samma område som SM 2007. Även om jag knappt minns något från den tävlingen kände jag igen mig i en mosse, komisk aha-upplevelse mitt ute på banan. Jag slutade 7a på etappen, vilket också var nytt ettapplaceringsrekord i seniorklass 🙂 Skoj!

Etapp 2 gick nere vid stranden. Här fick jag nytta av all tid som jag spenderat i Danmark och den nordjyska terrängen. Träning betalar tillbaka sig även de gånger man för stunden inte når sina mål! Att det var så likt nordjylland gjorde att jag kände mig väldigt trygg när jag sprang, trots att det var så olikt Sverige. Efter denna etapp blev det givetvis häng på stranden och bad i havet. Häftigt att ha ett O-ringen TC 200m från stranden. Det kändes helt plötsligt som en tävling utomlands. Me like!

Etapp 3 var sprint inne i Halmstad för eliten. Det är svårt att låta bli att gilla denna sprint oavsett hur lätt och löpbetonad banan är. Det var riktigt bra publiktryck ute på banan, vid varvning och vid målgång. Riktigt häftigt!! Jag gissar att denna sprint är en av dem sprinter med mest publik. Tack för alla hejarop! Det är häftigt när man lyfts av publiken samtidigt som jag är så fokuserad att jag bara ser att det är folk, men inte hur de ser ut eller vilka det är. Men hör gör jag, så fortsätt heja!!

etapp 4 och 5 var det äntligen dags för långdistans. De tre första dagarna hade vi sprungit 13km, och under dessa två dagar väntade 19km. Det blev en tuff men rolig avslutning. Inför sista etappen gick jag ut som ellva, endast 2sekunder från den efterlängtade topp10-platsen. Dessvärre tappade jag en placering då norska stjärna Tone Wigemyr sprang förbi. En topp10 hade varit pricken över i:et, men är ändå väldigt nöjd med 12e platsen. Bortsett från Maria Magnusson var det bara VM-löpare framför, och inte vilka som helst, utan flertalet med podiumplatser i baggaget… Men, jag kan helt klart också vara där uppe och fightas… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s