SM; natt, sprint och läger

Ihelgen som var sprang jag årets första SM-tävlingar. Först natten, där jag tänkte att vem som helst kan vinna i damklassen. Men med facit i hand, krävs träning under dygnets mörka timmar för att ta hand om guldet även i damklassen. Maria Magnusson som vann, är väldigt pepp på natt, och också väldigt bra, bäst i Sverige indeed. Lyfter på hatten och grattar, samt tackar. I pris fick hon en halv meter falukorv, som nu ligger i min kyl. Så kan det gå när vinnaren är vegeterian, och helgens granne hungrig student. Vi tjejer har inte många natttävlingar, vilket gör att jag gärna bortprioterar nattträningar. Men ska jag komma bättre än 12a nästa år bör jag nog träna natt i vinter. Även om jag inte tekniskt utvecklats så mycket har jag tagit ett stort steg framåt mentalt, med suget och modet att springa natt. Det känns som en viktig pusselbit, så nu är det bara att köra!

Man blir bra på det man tränar?
På förra årets sprint-SM gav jag allt i kvalet livrädd att åka ut. Det resulterade i en 2a plats i kvalet och en trött,trött Anna som inte orkade genomföra finalen lika bra och slutade 17e över 2.5minut efter vinnaren. Jag har i år sprungit betydligt fler sprintar och utvecklat bra sprintstrategi, och känner för varje sprint att jag blir lite bättre. Efter euromeeting har jag kämpat för att hitta formen, och åkte upp till SM med rätt dålig känsla i kroppen. Efter natten kände jag mig inte direkt piggare. Det är en tuff helg med natt och sprint*2 under 3 dagar. Många stod i år över natten för att enbart satsa på sprinten. Hur skulle jag matcha dem  efter långpass under natten och rubbad dygnsrytm? Det blev viktigt för mig att kunna ta kvalet som ett kval, och finalen som final. Under kvalet hittade jag väldigt fint flyt i löpningen, och tog tid att orientera säkert. Jag sparade mycket krafter att hålla så pass jämn fart, och energi mentalt att hela tiden behålla lugnet i huvudet. 7a i kvalet räcker gott och väl. Taggad för finalen, men fortfarande nervös för hur jag skulle orka. Men med en plan att öppna lite lugnare för att sedan bara köra. På en SM-final finns inget att spara! Fast vill ju helst vara lite pigg vid ettan åtminstonde. Försökte att bara fokusera på det tekniska, och låta bena gå av sig själv. Det var en typisk svensk sprint. Lätt, men välgjord bana. Den enda riktiga missen jag gjorde var till sista kontrollen, då jag slutat läsa kartan, klantigt. Annars är jag nöjd med mitt genomförande. Finns givetvis sekunder här och där att tjäna på att optimera sträckorna ännu mera. Framförallt har jag tid på sista delen att tjäna den dagen jag blir lite starkare och kan öka på slutet. Hur som, en 10e plats, och ett löv! 😀 7 pinnar upp från ifjol, och en minut snabbare?! Det är göttt!!!
Bild

(Foto: ursprungligen http://smsprint2012.wordpress.com/)

Läger
Jag åkte tillsammans med ett gäng från olika klubbar i Göteborg upp på ett SM-läger dagarna innan Natt-och sprint-SM. Vi sprang på en karta där medelområdet låg i kartkanten. Asläcker terräng, asmycket sten och asmycket mygg. Jag skojar inte om något av de tre. Ta med myggmedel!!! Var även och sprang uppåt Sandviken och Ockelbo för lång och stafett-relevant. SM i lång, medel och stafett kommer bli fint! Det kommer bli utmanande på flera sätt. Det känns gött att ha varit där uppe för att lära känna terrängen. Nu har jag lite att fundera på hur jag ska göra för att tackla den på bästa sätt. Jag fick med mig väldigt bra känsla från alla pass och jag är just nu fylld av förväntan av tävlingarna som kommer!!
Bild
Najs skog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s