För vem?!! Viktigt.Viktigt.Viktigt.

Hur vill vi utveckla vår älskade sport? Och vem har rätt att bestämma hur den ska utvecklas? Det givna svaret vore väll utövarna på den frågan! MEN, Jag säger som Långben i Kalle Ankas Julafton: ”Vem är det som styr egentligen?”. Nu har IOF beslutat att det blir en mix-sprint stafett från och med VM 2014 i Italien. Detta för att göra orienteringen mer synlig. Och en mixstafett i sprint ska ge publiken största möjliga drama. Men hallå. Vilka finns i vår publik? Om sanningen ska fram är det dem närmasta sörjande och alla orienterarfreak. ”Vanligt” folk åker inte och tittar på orientering som de åker och tittar på fotboll. Och om vi nu så gärna vill att dem ska det, kanske vi ska satsa på att visa dem hur vilt, rått och vackert orientering är. Det är ju liksom inne att vara ute i skogen och springa sig lerig!! Jag citerar True orienteers:

”For us orienteering is about challenges. I love orienteering because of the challenges the sports give me. Continuously making the right decisions in a 90 minutes long distance, complex orienteering on the middle distance, constantly
living on the edge between speed and security, is the reason why we keep doing this wonderful sport.”

Precis så känner jag också! Jag älskar denna sport för alla utmaningar och upplevelser. I skogen. Jag gillar sprint också. Men det är i skogen orientering är som bäst. Jag är inte emot förändringar. Men vi måste tänka för vem vi gör förändringarna. Är det för en publik som inte finns? Eller för alla oss utövare som brinner för denna sport med hela våra hjärtan?!!  Här kan man skriva under om man vill visa sitt stöd för mer (!) orientering i skogen: http://real-orienteers.toonmelis.com/ Sign up!!

Läs mer:
world of O: The decision is: Woman-Man-Man-Woman
Lina Strand: ”The one who wins the World Cup overall is the best sprinter in the world!”
Real orienteers: Welcome good old orienteers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s