Smålle: bilpepp och inspirerande 2a plats!

Var det i bilen i söndags morse som resan mot vår fina andra plats började? Nej, ja, men njaaa… I baksätet satt vi; jag, Jennie och Sara. Både Jennie och jag med en förkylning i bagaget och under de sista dagarna ett par desperata försök att hitta formen. Sara peppade att det skulle räcka om vi njuter av den fina terrängen och jobbar på orienteringsflytet. Precis min plan. På en stafett ska man njuta, orientera metodiskt och kämpa för laget! Det var en suck av lättnad i bilen.Vi var på samma nivå med våra uppladdningar och hade samma inställning inför stafetten. Det skulle visa sig innebära en 2a plats. Trygghet, vilja och glädje kan ta en långt!

Smålle(Foto: http://viktoriaernstsson.wordpress.com)

I söndags, på smålandskavlen fick jag än en gång chansen att springa sista. Det är en sådan rolig sträcka, det är bra att jag får pröva på den och spänna bågen i olika utgångslägen. Denna gången skickade Jennie ut mig som 2a ca 1.30min efter ledande Pan-Århus. Jag var väldigt inspirerade av Viktoria, Emma och Jennies grymma prestationer. Som vanligt pirrade det i min stafettmage. Skulle jag kunna komma ifatt Pan? Skulle jag kunna hålla undan från de jagande lagen? Bästa svaret på den frågan är att fokusera på mitt egna genomförande. Och denna dag inte lägga någon tanke på fysiska formen och farten. Ska erkänna att jag ägna någon kort minut om min fart var tillräcklig och om jag skulle orka hela banan. Tanken kom efter ca halva banan när herrtäten sprang förbi. Det gick snabbt. Kändes genast som jag joggade. Några 10-tal meter senare blev det nedför och fina hällpartier. Det kändes bättre. Och jag fick syn på en Pan-rygg. Emmas. Det räckte för att jag skulle få ny energi och tillbaka tankarna på orienteringen och den fina välbekanta terrängen. Det kändes som jag höll i den kartan jag är uppväxt med och sprang i den skog där jag spenderat många, många timmar. Det kändes exakt som jag omväxlande sprang ute i Arkösund; med de långsmala gräsbevuxna ängarna kantade med de markanta och rätt så branta öppna höjderna, för att sedan springa upp på flack hällmark i gränsen till Sörmland och över kärren på Kolmårdens tak. Det var som att komma hem!

Från kontroll 8 kunde jag till och från se Emmas rygg ett 30-50m framför mig. Jag kämpade för att komma ikapp. Men hon är inte direkt någon som man springer ikapp. Min taktik var att orientera ikapp och på väg till K13 passerade jag henne ute på stigen då Emma precis glidit förbi sin gaffel. Trodde efter ha plockat min kontroll att jag kunde ha smitit förbi. Men icke. In mot nästa kontroll var jag precis i rygg när jag lämnade ängen för att plocka min kontroll. Jag gick vänster och Emma höger. Som så många gånger förut var jag nog med att ta mina egna beslut hela tiden. I lördags kollade jag igenom banorna från 2007. Samma gällde då, som nu; höger eller vänster om en höjd innebar spik på kontroll eller fel gaffel.  Det här är en terräng det gäller att hela tiden optimera orienteringen och springa så tidseffektivt som möjligt.

Tyckte jag fick kontroll 14 bra och hade höga förhoppningar om att vara först ute vid vägen. Men inte denna gången heller. Där var nog tävlingen avgjord för många som stod och kikade på storbildskärm och gps-spår. Men jag hoppades fortfarande. Två kontroller kvar. Lade fortfarande hoppet på orienteringen. Kan såklart tillägga att jag sprang allt vad min kropp klarade av för dagen. Jag ville ikapp. Allra helst förbi med betryggande marginal innan sista. En spurt hade också varit riktigt kul!  Det fanns tyvärr inget att missa på de två sista kontrollerna så jag fick tillsammans med mina lagkompisar glatt korsa mållinjen som tvåa. 19s efter. Det var en avslutning på stafettsäsongen med klass! Pan tog sin tredje raka seger i Smålandskaveln, och att vi kunde vara med och utmana dem in i det sista var riktigt kul! Vi är på gång nu. Vi springer som ett lag och stöttar varandra. Nästa år blir riktigt spännande!!

smålleAnnaMitt gps-spår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s