Svensk mästare!!!!

Det känns som en dröm. Men det är sant! Jag vann natt-SM!!!! Jag har länge gått och suktat efter det där guldet i seniorklassen. Kommit närmare för varje år. För två år sedan tog jag min första seniormedalj, ett brons. Ifjol ett silver. Och nu ett GULD!!!! Otroligt!

natt topp3

Förberedelser
Som jag skrev i senaste inlägget bestämde jag mig att springa natt-SM för 3 veckor sedan. Inget EM gjorde mig sugen på detta mästerskap + att kartan såg riktigt najs ut. Jag ville då också ge det en sådan rättvis chans som möjligt. Tre veckor är ju ändå tre veckor. Så sagt och gjort sprang jag med lampa två gånger första veckan. Det blev utan karta och på stig. Men det var ändå ett bra första steg att bara bli van att ha lampan på huvudet och upp med blicken. Veckan därpå fick jag två bra orienteringspass med lampa. Dels killarnas 10milaträning i Floda och sedan natt-DM. Två pass med bra flyt. Och framförallt DM var väldigt bra. Jag var sugen innan och hade full koll i hög fart. Sista nattpasset innan SM blev återigen ett på egenhand. I dimma, regn och sent på kvällen. Kände mig ganska så jättetuff! Efter dessa 5 pass laddad och klar för SM 🙂 

Tävlingsnatt – njutning och adrenalin

Loppet var inte klockrent, men väldigt smart genomfört. Jag kunde avsluta starkt och med 4sekunders marginal räckte det hela vägen till guldet! Jag var konsekvent i min taktik. Tog sträcka för sträcka. Använde alla stigar som gick. Försökte vara offensiv in mot kontrollerna. Och säkrade upp så fort jag blev osäker. Just att jag faktiskt vågade stanna i tid gjorde att jag kunde minimera några misstag. Till exempel sprang jag lite snett mot K7, men efter att stått still ett tag löste det sig galant. Jag tror också att min attítyd bidrog till en bra prestationen. Jag såg fram emot loppet riktigt mycket och njöt av att springa med lampa på huvudet och ta mig an den roliga banan!

SM-natt

Tack för alla som grattat och peppat! Ni har gjort en glad Anna, ännu lite gladare 🙂

GPS-track:http://www.tulospalvelu.fi/gps/20140411SMnattD21/

Sträcktider: http://obasen.orientering.se/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=30018&categoryId=0

Artikel orientering.se: http://www.orientering.se/Nyheter/NyheterStartsida/Sekunddramaavgjordenatt-SM

3 reaktioner till “Svensk mästare!!!!”

  1. Härligt. Det är inte jättekul att bli väckt 5-7 gånger varje natt för att Axel skall äta men den här natten var det roligt. Grabbade telefonen för att kolla hur det gick och precis då avgjordes D21. Härlig känsla. Så kul när det räcker hela vägen och inspirerande för mig som nu har en ganska lång väg innan jag är tillbaka i gammal god form.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s