Give up? Give in?

Or Give it all I have got!

Säsongen närmar sig slutet. Jag kör sedan 2 veckor ett litet break och väljer bara ut de roligaste träningarna. Där ingår  även tävling. I söndags sprang jag ett av  säsongens bästa lopp. Kan låta som det är dålig tajming att göra det nu när 2014 börjar bli historia. Men med tanke på vad som låg i prispotten, var det nog bästa loppet i år att prestera på. Ljungskile FK som arrangerade Fräknefejden för 53e gången har de senaste åren valt att ha prispengar i seniorklasserna. I år hela 24 000kr (!!), varav 7000kr till segraren. Som elitsatsande är det väldigt tacksamt och sporrande. Jag tycker det är kul att en sådan förhållandevis liten klubb satsar på detta, och därmed också är med och bidrar till orienteringens utveckling! Fräknefejden är ett mästerarrangemang på flera sätt. I PM marknadsfördes skogen med ord som hård kupering, blöta mossar och risig skog – MEN, det var ju hur fint som helst med granskog och grönmossa på backen blandat med lite tunglöpt blåbärsris och  rejäla kärr. Till ‘Norra fjället’ i Ljungskile kan jag rekommendera alla att åka! Och trots regn som vräkte ner konstant i år igen (det är tydligen mer vanligt än ovanligt) höll funktionärerna humöret uppe och gav bra service på alla plan. Bara en sådan sak som resultatet på TV-skärmar, tält i duschen och ett jättegulligt prispodium 🙂 Och resultatet för mig? Såhär gick det;

Fräknefejden
Pris

I och med att detta också var lång-DM för Göteborg innebar det ett grand slam för mig på årets dm-tävlingar! Det kändes grymt då det funnits i bakhuvudet sedan bussresan till sprint-DM som var årets andra DM-tävling. Wooop woop!

Och nu då?

Som det gått att läsa kommer Sverige inför nästa år skära ner på landslagstrupperna rejält, från 34 till 19 löpare. Detta tycker jag är bra, och kanske skulle man till och med haft en ännu mindre grupp? Hur som är jag inte uttagen i truppen och har även valt att inte söka till det nya utvecklingslage. Utan istället få en vinter/vår med mer frihet att styra min utveckling och resa mot woc 2016, som fortfarande är mitt stora mål.

Utvecklingslandslaget är för de som siktar på internationella seniormedaljer och innebär att ” Du som kommer med i utvecklingslandslaget får tillgång till uppföljning av landslagsledare, får ta del av kompetenspersoner och resurser inom fysiologi, medicin, idrottspsykologi och nutrition. Du blir dessutom uttagen till landslagsläger i Skredsvik i januari samt Strömstad i mars.”  Jag känner där jag står nu att jag har ett bra stöd uppbyggt i Göteborg och jag har tillgång till snabb hjälp vid skador via IFK kliniken. Och trots att det är grymt att vara på läger med världens bästa landslag så lockar inte Bohuslän mitt i vintern så mycket. Då jag inte kan vara borta för många veckor på läger lär jag priotera och välja smart vart jag åker. Och om det är för att förbättra tekniken är det prio snöfritt och värme 🙂 Jag kan lova att jag (och säkert rätt många till) är taggade att utmana de uttagna löparna i landslaget. Man ska få kämpa för att ta sig in. Och man ska få kämpa för att ha kvar sin plats. Jag har inte sett uttagningskriterierna för nästa år än, men jag tror och hoppas det kommer chanser där hela Sverigeeliten får möta varandra och visa vad var och en går för. Alltså, jag är superpepp på 2015!! Jag vet att jag kan prestera riktigt bra när alla bitar faller på plats :)Let’s gooooo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s