Yippi Yippi Yeah

Träning och tävling i 2016års VM-terräng
Den senaste tiden har varit intensiva med läger och tävlingar. Först blev det en tur till Fredrikstad och Bohuslän för träning i woc16-relevant terräng och tävling i Kvillebyns klassiska. Där sprangs årets första seger hem! Väldigt nöjd med min inställning och genomförande av den tävlingen. Det gick från att sitta i bilen dit och uttala mig om ”hoppas verkligen inte det är den där kartan i Hamburgsund som är gul, grön och brant. Jag fattar inte kartan, det går inte och springa någonstans..bla, bla, bla….” till att tänka på hur jag skulle planera mina sträckor, attackera terrängen och skapa en positiv attityd. Det var coolt hur jag kunde vända de negativa tankarna till något bra och springa loppet som jag ville. Får jag frågan om kartan och terrängen nu kommer svaret vara helt annorlunda! Fredrikstad levererade sedan väldigt många fina kartor och banor 🙂 Blev medveten om hur viktig kompassen är både på det långa och korta sträckorna och försökte jobba på fokuset under träningarna. Det var också intressant att höra hur någon annan tänker om teknik, träning och terräng, startar lite tankar!

20150331_173625
Stopp på hemvägen. Hört det är populärt att turista i Strömstad 😉

10mila-läger och Svartnatta
I torsdags bar det iväg mot Katrineholm och Svartnatta där gmok-tjejerna dominerade stort, lagen tog de 4 första platserna! Jag fick springa hem årets första stafettvinst tillsammans med Kristine 🙂 Sverigeturneringen fortsatte sedan till metropolen Rimbo och två 10mila träningar för min del. Det blev nyttiga erfarenheter att lägga i bagaget och det var najs hänga med klubben måla påskägg och sånt!

10lag
GMOK:s uppställning för 10mila är nu offentlig…watch out!

Kolmårdsdubbeln
Påskhelgen har avslutats med två tävlingar på ”hemmaplan”. Det är skoj att få springa på nya kartor alldeles nära där jag är uppväxt. Tekniken i den här terrängen sitter i ryggmärgen! Det började med Kolmårdsmedeln, med 60 startande i D21E. Faktiskt till en början i en terrängtyp som inte är så typisk för OK Kolmårdens kartor. Jag fick till ett bra lopp och slutade tvåa, en halvminut efter Helena Jansson.

Kolmårdsmedeln

Idag var det stafett igen, den första stora för denna säsong. Det var många nervösa tjejer i gmok och min mage pirrade bra också! Det är så kul nu att vi har många och bra lag på startlinjen med grym fightspirit! Alla vill så mycket, det höjer vår nivå.  Det var dessutom riktigt häftigt att se vilken stämning hela klubben hade tillsammans. Så mycket pepp och gemenskap! I mitt lag sprang Emma första och Viktoria andra. De gjorde ett superjobb och skickade ut mig först tillsammans med OK Kåre på den sista sträckan. Vi hade samma gaffling hela vägen. Jag hade ett par dippar fysiskt men peppade mig själv inför spurt som jag insåg att det skulle bli när ingen gaffling kom och det var bara sista kontrollen kvar.  Det är detta som gör den sista sträckan så kul, när det kittlar i magen ute i skogen för att man vet att nu ska det avgöras. Vilken spurt det blev! Kanske inte så spännande i slutändan. Men jag hade grymt adrenalin påslag från näst-sista och då kan jag flyga fram! Så grymt kul med en seger!!!!

Victory yeah
Teamwork! (Foto: Anna Wallin)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s