Swedish League är igång!

I helgen som var kickade Swedish Leauge igång uppe i skogarna nära Åmål.  Årets upplaga består utav 7 stycken tävlingar fördelade på 3 helger. Även om det är omgången uppe i Dalarna som är den viktiga och också fungerar som uttagslöp för de svenska löparna värdesatte jag helgens lopp stort också. Att springa bra boostar självförtroendet och med många utländska löpare på startlinjen i en terräng inte lång ifrån WC-terrängen senare i år och VM terrängen nästa år är det ett bra tillfälle att se vart man står i nu läget. Som väntat blev det två tuffa tävlingar där långdistansen innebar en segrartid som var nästan en halvtimme längre än beräknat.

Långt, tufft och kuperat
Det var så kul med en riktig lång och tuff långdistans! Jag kände mig väl förberedd på startlinjen och hade min plan klar. Jag har tränat i liknande terräng och tittat på gamla kartor i områden för att se hur man ska tänka vid sträckplanering och genomförande. Dagen innan när jag satt och googlade runt hittade jag en klockren kommentar om vad som är lite av nyckeln för att inte fastna i stupen och det branta åsarna – tack doma kartarkiv! Jag ville starta långdistansen offensivt. Trots att jag hade full koll in mot första kontrollen lyckades jag ändå springa förbi den och fick vända. Som väntat kom en långsträcka tidigt, och smart nog direkt efter en brant backe. Med hög puls var det dags att ta beslut. Jag valde rakt på- höger- alternativet. Antagligen hade runtvägvalet till vänster varit bättre men jag gjorde mitt bästa där och då  för att genomföra mitt vägval bra. Tekniskt var det ett bra lopp i stort, bortsett från fadäsen till ettan och lite strul mot slutet då energin sinade. Att sluta som 10a ochsom  5e svensk, endast 3.14min efter segrande Emma Klingeberg var glädjande! Finns utan problem utrymme för mera.
Åmål
Mina vägval från långdistansen

Dagen efter följdes det upp med medeldistans som ännu en gång blev en tuff och rolig historia. Mitt lopp var något sämre med ett par missar inne i ringen som kändes rätt onödiga. Trots det blev det en pinne upp i resultatlistan med en 9e plats som 4e svensk. Jag är helt klart nöjd med starten av Swedish League, och sugen på mera!

Next up
Närmast väntar 10mila.  Såhär in mot tävlingen om man surfar runt på sociala medier verkar det mesta om damernas tävling handla om vilken form den ska vara i och jämförs en massa mot killarnas och vilken status den har. Men ärligt talat! Det är dags nu tjejer! Att vara stolta över  en av de största orienteringsstafetterna i världen, 10mila! Det är faktiskt vi som sätter statusen 🙂 För mig ligger det mycket prestige att få springa en av de 5 sträckorna under dagsljus och möta lag som innehåller världens bästa orienterare. Det är snart det ska avgöras – vilka som är bäst i år! GMOK babes är redo för fight 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s