Road to woc 2016

Resan och förberedelserna fortsätter! I förra veckoslutet var jag på plats i Strömstad för att träna med några klubbkompisar och sedan tävla under helgens Gränsjakten som arrangeras av Idefjordens SK med samma kartritare och banläggare som på VM om lite drygt ett år. Det var givande dagar med mycket lugn orientering i skogen, massa sol och värme (ÄNTLIGEN!), fina träningskompisar, återhämtning top notch och såklart ett och annat skratt.

De tre vännerna och Anna. Foto: R.Huber.
De tre vännerna och Anna. Foto: R.Huber.

All about the journey
VM i Sverige 2016 är ett för mig efterlängtat mål. VM:et kommer äga rum under en vecka i augusti, det är 7 ynka dagar. Går min dröm i upplevelse kanske jag tävlar endast en eller två av dem dagarna. Det är kort tid. Det är många i Sverige som delar denna dröm och kämpar om  samma platser. Vissa ligger redan nu bättre eller sämre till. Det är allt detta som för mig gör att förberedelserna är så otroligt viktiga. Dels för att prestera på just den dagen. Men främst för att resan dit är så mycket längre än själva tävlingsveckan. Därför var det så gött att jag kunde njuta så mycket av dessa dagar! Liksom wow, det är lyx att kunna leva detta liv. Train, sleep, eat, have fun, repeat. Det är livet på en pinne!

After run. Foto: R.Huber.
After run. Foto: R.Huber.

Without struggle, there is no progress
Träningarna körde jag mestadels i lugn fart och jag fick mycket tid att reflektera och skaffa intryck över terräng och karta. Under helgens tävlingar fick jag sedan chansen att använda det jag lärt mig under träningsdagarna, men det blev kanske mer ett kvitto på vad jag har kvar att utveckla och arbeta med både på hemmaplan och nästa gång jag kommer uppåt Bohuslän.  På tävlingarna blev det en första plats på medeldistansen och på den efterföljande jaktstarten slutade jag tvåa, 4a ynka sekunder efter Alva Olsson. MEN, andra plats är ju också jäääättebra… eller vad säger man?! 😉

Foto Mette Kristiansen
Pallen D21. Foto: Mette Kristiansen
Foto: Mette Kristiansen
På språng! Foto: Mette Kristiansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s