SM: medel och stafett

Medeldistans
I torsdags bar det ännu en gång av mot Stockholm och en ny omgång av SM-tävlingar. Veckan som varit har mestadels ägnats åt att återhämta kroppen och ganska lagom till i fredags tyckte jag den kändes bättre än på länge. Självförtroendet hade växt sedan lång-sm! Kvalet på medeldistansen var väldigt tekniskt där det gällde att ha kartkontakt och fokus hela vägen, precis som det ska vara på en medeldistans. Jag var metodisk från start och avverkade hållpunkt efter hållpunkt. Efter cirka halva banan kom en liten längre sträcka med en annan karaktär; mer flack, tätt och diffust i ett kärrstråk. Jag blev osäker, gjorde som planen och tog ett stopp direkt. Dock lyckades jag inte läsa in mig men sprang vidare på riktning och kunde läsa in mig på en större höjd innan jag skulle in och plocka kontrollen. Förutom detta var det ett väldigt bra och kontrollerat lopp. Blev heatseger även denna helg! Kul!

I och med det bra kvalloppet steg förväntningarna inför finalen och jag var så sugen att upprepa kvalloppet under finalen. Tyvärr ville jag för mycket och all förväntan ledde till att jag var väldigt nervös både på kvällen innan och på morgonen fram till loppet. För mig brukar det vara en bra sak att vara nervös. Jag älskar pirret i magen, och det är ett tecken att jag att jag kommer ha fokus på rätt saker. Tyvärr slog det över denna gång och jag blev spänd och stressad av det istället. Hela säsongen har jag varit väldigt avslappnad inför loppen och jag var i lördags inte redo att handskas med det som sker när nervositet och förväntan gör en spänd. Det här med att hitta rätt anspänningsnivå är uppenbarligen otroligt svårt!

Men som sagt, även om min vilja skälpte mig denna dag så är det också den som mest av allt driver mig framåt! En 13e plats blev det i finalen och en lärdom rikare då jag kan jämföra skillnaden i hur mitt tillstånd var innan, under och efter de två loppen  samt hur mitt aggerande blev utifrån det. Det kanske blev mycket blaahah här nu. Men kort och gott: jag var väldigt besviken på min finalinsats men ser det som något att ta med mig inför framtiden att dra lärdom av!

Stafetten
Inför stafetten var vi ett gäng laddade och lite revanschsugna tjejer från gmok. I mitt lag inledde Anna Wallin väldigt stabilt och var lika lugn och cool som alltid. Sedan följde Lina Strand som kunde plocka till fjärde plats. Hon skickade ut mig med orden att det var precis som Kolmården. En trygghet att ha med sig mot startpunkten. Och inte minst pepp då det är min favoritterräng! Jag inledde första varvet bra och var nyfiken på när jag varvade om jag hade tagit någon tid. Det var inte så lätt att höra men jag kunde urskilja något om att det var  ca1.5 min upp till medaljplats. Betydligt mindre än från start! När jag sedan är inne i skogen igen och hör att Järla missar får jag ännu mer energi.

Vid första kontrollen efter varvningen ser jag Järla stämpla men får tyvärr aldrig kontakt då ett par svåra kontroller väntade och jag ville ha full koll själv för att få mina gafflingar. Springer en liten sämre långsträcka hemåt, pushar på de sista kontrollerna men får tyvärr på vägen ner mot sista kontrollen höra att det är spurt mellan Lidingö och Järla om silvret och bronset. Surt att vara så nära medaljerna! Kan ändå glädjas av en bra genomförd sträcka där jag endast tappar några få sekunder på vinnande Linne och plockar drygt 2 minuter på de två andra medaljlagen. En bra laginsats gjorde att vi kom på en finfin 4e plats! Det känns som det är början på något större! Ge oss lite tid och vi kommer vara i allra toppen 🙂

Glada 4or!
Glada 4or!

Bonus på hela denna helgen var att killarna i gmok vann herrstafetten!!! Det var inte långt till tårar när jag såg deras glädje på upploppet. Dem är så värda detta och villken inspiration att ha Sveriges bästa killar i samma klubb!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s