Euromeeting Estland

Åkte till Estland och Otepää med målet att få med mig bra tävlingskänsla i framtida VM-terräng och med förhoppningar om topp-3 placeringar. Dessutom peppad att springa till mig bättre WRE-poäng då alla tre tävlingarna hade WRE-status.

Två utav fyra gmok:are i Estland. Kul med många klubbkompisar i Sverigedressen! Foto: Anna Wallin
Två utav fyra gmok:are i Estland. Kul med många klubbkompisar i Sverigedressen! Foto: Anna Wallin

Träningsdagarna onsdag-torsdag
Träningarna imponerade inte direkt. Två utav tre gick in på topp-5 sämsta terrängerna och kartorna jag sprungit på. Det var grönt, pinnigt och färgerna på kartorna hade ingen logik alls. Som tur var kunde den sista träningen jag körde leverera bättre kvalité på kartan och även små avsnitt med den fina skogen som arrangörerna lagt ut bilder på.

Efter dagarna med träning var jag riktigt sugen på att göra en sprintsatsning mot 2017. Allt för att slippa pinnskogen! Men jag kan säga att jag ändrat inställning efter tävlingarna. Områdena som Euromeeting gick på var hundra gånger finare än träningsområdena. Kärren var betydligt snabbare, skogen mindre pinnig, färgredovisningen bättre och den vita skogen var snabb. Det var ett roligt område som tävlingarna hölls i. Jag gissar att det kommer bli desamma fram till VM om två år här. Träningsområden kommer vilja få en att åka hem direkt och börja springa asfalt, men väl när det blir tävling kommer dem antagligen plocka fram något riktigt fint 🙂 Det gäller att hålla ut!

Tävlingsdagarna Fredag- söndag
Placeringarna under helgen blev 7a på sprinten, 15e på lången och 7a på medeldistansen. Tveksamt om jag fick någon bättre ranking på det. Om två år kommer det behövas för det blev väldigt mycket spår i terrängen och det märktes att det gick snabbare och snabbare för varje löpare som startade. Både på sprinten och medeldistansen var topp3 inom räckhåll men jag lägger bort det på sista kontrollerna på sprinten och till 7an på medeldistansen. På långdistansen lägger jag bort det flera gånger om, men positivt där är att jag har andra bästa tid på långsträckan till 6an. Bra början på att visa att jag visst kan springa långsträckor!

Foto: Anna Wallin
Foto: Anna Wallin

Dags att se framåt
Det blev endast en kortvisit i Estland. Jag känner ändå att jag fick ett bra intryck av vad som väntar och vad som kommer bli viktigt att utveckla för att lyckas där. Mina kartor är fullklottrade med reflektioner och tankar att ta fram när det blir dags att starta satsningen mot Estland, för just nu är fortfarande 2016 med Sverige och Tjeckien i sikte! Jag har precis kommit tillbaka från doktorn som kollade till mitt öga som jag rispade upp under långdistansen. Det gör fortfarande lite ont, men det ska vara en del av läkningsprocessen. Då allt såg bra ut kan jag nu tagga till och se framåt igen 😉

Länk till arrangörernas sida: http://www.woc2017.ee/euromeeting/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s