25-manna: tillbaka i toppen!

Årets 25-manna blev precis med den goa laganda som jag hade hoppats på! Att springa stafett handlar om att göra något tillsammans, att sätta laget före jaget och tillsammans åstadkomma något mycket större än summan av vad varje löpare var och en själva skulle klara av.

Liksom de senaste åren åkte GMOK mot Stockholm med 4 stycken lag, 100 löpare! Lägg därtill några coacher och supporters. Efter klubbens andra plats för 3 år sedan har vi kanske varit lite för fokuserade och blinda på resultatet och därmed tappat fokus på själva uppgiften och glädjen i att springa tillsammans. I år tycker jag det var en helt annan stämning! Det var avslappnat, förhoppningsfullt, fokus på att orientera en sträcka i taget. Det var även nervöst såklart. Men främst en massa glada miner. Alla vågade ta chansen att nå drömmen om att bli världens bästa klubblag!

Jag sprang i år den 6e sträckan som mestadels löps av män 40+. Det är en riktig kul sträcka då jag triggas av att mäta hur bra jag kan stå mig mot några som jag i vanliga fall aldrig tävlar mot. Jag fick gå ut sist av oss fyra i klubben. Väl i fållan när jag stod och väntade på att få springa ut slog mig tanken att nu lär jag se till att springa riktigt bra då uk tror att jag är bättre än klubbens 40gubbar. Efteråt fick jag höra att jag tydligen sprang för alla damseniorernas heder 😉 Men som sagt, detta var en laginsats! Det bästa för laget var om jag sprang så bra som möjligt, spikade alla kontroller. Jag hade en riktig fin känsla i skogen då jag fick kontroll efter kontroll precis som jag ville. Kroppen var med mig för dagen också! Skogen var snabb och jag kunde ligga på en fart i 5.50 min/km. Kul att få orientera i lite högre fart än vad Göteborg vanligen erbjuder! Nöjd med min sträcka, och det blev bästa tid i GMOK 😉

Såhär sprang jag på sträcka 6.
Såhär sprang jag på sträcka 6.

Hela laget gjorde stabila prestationer och vi kunde vara med i den absoluta tätstriden hela stafetten igenom. Jag vet att inte alla i klubben är helt nöjda med sina prestationer, men jag är  så stolt över att vi höll ihop det så bra och kunde sätta färg på stafetten. Mest av allt njöt jag av den härliga stämningen vid tältet och vid upploppet. Glädje och pepp levererar ett bra resultat! Första laget kom på en fin 5e plats och andra laget blev bästa andralag (JA, den tävlingen är alltid viktig för oss..!).

Nöjda femmor!
Nöjda femmor!

På vägen hem från Stockholm passade jag på att ta ett stopp i Krokek. Det känns alltid bra att vara tillbaka på mamma och pappas gata! Det blev en fin löptur upp på Korpklint där jag mötte pappa och Sara på toppen för att se på den fina utsikten. Jag hann även med att hjälpa mamma lacka bilen och fika på Brödernas Cafe inne i Norrköping med Sanna. Med andra ord ett bra stopp på vägen hem mot Göteborg!

Korpklint!
Korpklint! Här ser man ner mot Bråviken och hela vägen in till stan 🙂

2 reaktioner till “25-manna: tillbaka i toppen!”

  1. Kul att ha med dig i gubbgänget Anna! 😉
    Nästa gång du springer mot tjejer står vår gubbära på spel!

  2. Kul att man fick vara med 😉 Ska lova att alltid göra mitt bästa så ni kan ha eran gubbära högt 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s