Vinterträningen i progress

Hej mina läsare!

Det är redan 4e februari och jag är mer än halvvägs in i vinterträningen. En period med både ups and downs. I stort går det enligt planen. Har blivit lite mindre teknik än vad jag hade önskat. Detta på grund av den snön som täckt stora delar av Sverige. Jag får helt enkelt lägga lite mer tid och fokus på de tekniska bitarna framöver. Jag har precis kommit hem från ett kort läger i Skåne där det blev ett par intensiva dagar med orientering. Så jag är på rätt väg!

På lägret i Skåne/Blekinge hann vi (jag och min klubb Göteborg-Majorna OK) träna lite olika pass. Vi började med att i torsdags köra ett EM-relevant pass i Halmstad. Jag fick på den träningen uppföljning av Andreas som jagade på mig att fysiskt våga vara offensiv och kapa sekunder på olika ställen under banan. På kvällen blev det en bana i strandterrängen nära Åhus. Superfint och väldigt annorlunda från Göteborg. Kurvbilden var både positiv och negativ vilket är en utmaning jag inte är så van vid. Under fredag och lördagen var det fokus på SM-relevanta träningar i Blekinge. Känns bra att redan nu har börjat dem förberedelserna!  På söndagen blev det ytterligare ett kontinentalt pass där jag återigen fick uppföljning av Andreas (Supertack!) innan det bar av hemåt mot Göteborg igen.

Tyvärr blev lägret inte helt som jag tänkt mig då jag sprang på mig världens träningsvärk i vaderna redan första dagen. Det låter rätt sjukt att jag lyckades med det men jag tror att starten efter en kort förkylningsperiod kanske blev lite för tuff. Tydligen var jag för klen för både tuffa intervaller på asfalt och en backig orienteringsbana i Halmstad med bara en dag emellan. Men jag tänker att det är precis så här vinterträningen är. Ibland flyter allt på, och däremellan kommer det små eller stor hinder att tackla. Det kommer en sjukdomsvecka, en tuff vecka i skolan, en vecka med lite motivation…Allt handlar om att hitta balansen. Då kommer flytet och progressionen. Som det ser ut är jag på väg att ta ett till steg i vinter med fysiken, tekniken och även det mental. Intervallerna har gått fort, jag har kunnat orientera mer offensivt och hittar lättare rätt tillstånd när det gäller. Samtidigt som det finns mycket kvar att jobba på. Jag är glad att det är ett tag kvar innan säsongen kickar igång!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s