Säsongspremiär på nordjysk 2-dages

Helgen 11-13 mars åkte jag till Danmark och Skagen tillsamman med mina föräldrar för att göra tävlingspremiär. Det har blivit lite av en tradition att göra den på Nordjysk 2-dages. Det är bra tävlingar med utmanande banor i en annorlunda terräng och hårt motstånd men samtidigt väldigt avslappnat. Det var i år elitklasser och det började med en kortare träning på fredagen, en 9km långdistans på lördagen och en nästan 5 km lång medeldistans på söndagen som avslut. Allra bäst gick långdistansen för mig. Jag kom 3a efter de två danska världsmästarna Maja och Ida. Jag var inte allt för långt efter och vann den allra längsta sträckan. Gjorde två klantiga saker då jag fastnade i grönt och tappade tid men annars är jag riktigt nöjd med loppet. Jag arbetade metodiskt och planerade samt genomförde sträckorna bra. Det känns bra att vara igång!

Här ser ni min rutt från långdistansen och en bild från en promenad på klitterna. Det är verkligen häftiga sanddynor som finns runtomkring Skagen! Kul att få springa upp och ner bland dem 🙂

Nästa tävling blir först om två veckor. Detta veckoslut har jag varit i Strömstad och tränat och över påsken åker jag på läger i Tjeckien. Det blir därför lite mindre tävlingar än vanligt denna vår. Jag spar på tävlingssuget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s