Vad är att vara smart?

Egentligen borde jag vara i fullfärd att packa min väska nu. Kolla så att pass, biljetter, kompass och orienteringsskor är nerpackade. Egentligen borde jag vara supertaggad att dra till tjeckien imorgon. Istället sitter jag här. Väntar på att mitt ägg ska kokas, mackan rostas och nyponsoppan värmas. Hostar, snörvlar, grämer mig över att vara sjuk igen. Alla säger no stress, du är frisk snart. Men hur lätt är det med viktiga uttagningstävlingar som kommer närmre och närmre. Om 2 veckor drar säsongen igång på allvar med observationstävlingar för VC/EM. Det är också anledningen att jag sitter här och skriver istället för att packa min väska. Alltid försöka vara smarta.

Men vad är att välja det smartaste. Åka till EM-terrängen eller vara hemma. Jag vet inte hur självklart det låter för dig men nu när jag har fått smälta mitt beslut några timmar låter det ganska så rätt att vara hemma. Stanna hemma och bli frisk. Det måste ju ändå vara prio nummer ett när man är sjuk, att bli frisk. Det känns lättare här. Tårarna jag fällt de senaste dagarna, jag tror inte dem kommit för att jag varit rädd att missa lägret i Tjeckien utan att jag är så less på att vara sjuk. Att det värker i kroppen, rösten spricker och stressen att inte få träna. Rastlösheten att inte få träna. Samtidigt som jag känner mig ynklig, önskar att alla ska tycka synd om mig slås jag av verkligheten. Hur många som fightas mot sjukdomar som är livshotande, hur folk flyr krig. Och inte minst hur oskyldiga drabbas av terror, nu senast i Bryssel. Hur nära det kommer. Att mina föräldrar flyger samma dag, att det är nyfunna vänners hemstad, att en kompis har stått just där och väntat för bara en vecka sedan. Hur mycket det är vi inte kan påverka. Att allt vi kan göra är att leva, sprida glädje och kärlek till varandra.

Så what to do med min sjukdom. Min filosofi om träning i kombination med sjukdom är ganska enkel. Det är big no-no. Är jag sjuk vilar jag. För att inte bli allt för deppig har jag nu gjort en lista med roliga saker att göra i påsk. Jag får ju vända den här sjukdomsperioden till något bra, något kul. Likadant tänker jag med tävlingarna om 2,5 vecka. Jag kan inte påverka att jag blivit sjuk just nu, men jag kan göra det bästa utav det. Hur jag kommer prestera där kommer helt avgöras i mitt huvud. Vad jag tänker från och med nu fram till tävlingsstart kommer vara av betydelse. Hur mina ben känns och hur många timmar jag samlar i träningsboken fram tills dess kommer bara vara en del av många. Smarta val och positivt tänkande framöver så kommer jag vara redo för Skåne!

Önskar er alla en fin påsk! Att vara smart tror jag är att lyssna på sitt hjärta. Våga tänka långsiktigt. Prioritera vad som är viktigt för sig själv. Andra kommer alltid ha åsikter om dina och mina val. Så får det vara! Stay cool 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s